Bert

Regerend Nederlands kampioen

Bert van

Turkeyen

Het was vorige zomer een zwaar bevochten strijd waar Bert van Turkeyen tot Nederlands kampioen werd uitgeroepen. Hij baande zich in Nederland langzaam maar zeker een weg naar de top. Nu komt hij terug, sterker en beter dan ooit, getuige z'n nationale titel.

Pedigree

Gamin van de Lindehoef Florian van 't Rietenhof Ensor d'Elewijt
Aster van den Oudenbos
Carolien van de Lindehoef Jim van den Oudenbos
Anja van de Lindehoef
Eva van Turkeyen Matteo van 't Rietenhof Iwan van Aardenhof
Justine van 't Rietenhof
Laura van Luchteren Lars van de Smidse
Charlotte van Luchteren

Als tweejarige werd Bert van Turkeyen bij ons voor het eerst goedgekeurd. Hij vertrok naar Zeeland en baande zich langzaam maar zeker een weg naar de top. Tijdens de hengstenkeuring in Lunteren in 2022 werd hij derde op tal en in 2023 stond hij een trede hoger als reserve kampioen opgesteld.

Dan volgde in de zomer de Nationale Tentoonstelling: het kampioenschap werd een zwaar bevochten strijd, maar Bert wist ook nu te overtuigen en werd bekroond tot Nederlands Kampioen 2023, the best of the best.

Het beste van het beste heeft Bert ook in zijn aderen stromen: Gamin van de Lindehoef x Matteo van ‘t Rietenhof is een bewezen combinatie die maat, ras en adel brengt. Zijn moeder Eva van Turkeyen is een kast van een merrie met overschot die in moederlijn via Charlotte van Luchteren (reekswinnaar Nationale prijskamp) teruggaat naar Leentje van de Polderdijk.

Bert beschikt verder over hard beenwerk, goede voeten en uitermate vlotte bewegingen.

Bij zijn voormalige eigenaar bracht Bert enkele opvallend moderne en goed bewegende veulens ter wereld die mooi in verhouding gebouwd zijn. Een uitschieter mag zeker het merrieveulen Celia van Roosjeshof genoemd worden. Zij wist eind 2023 op de Najaarskeuring in Heinkenszand haar twee jaar oudere concurrenten te verslaan en zo tot Algemeen Jeugdkampioen uitgeroepen te worden.

Bestellen sperma

Het bestellen van vers sperma, graag enkel telefonisch naar Eddy op telefoonnummer +32 (0)476 79 40 19